Ridehjelmen er måske det allervigtigste udstyr at anskaffe sig.

De fleste kender til problematikken om at finde en ridehjelm der ikke gnaver, mangler udluftning, trykker eller giver hovedpine.

Vi har lavet 3 gode råd der forhåbentlig kan hjælpe dig lidt på vej.


1. Sørg for at vælge en godkendt ridehjelm.

Alt efter hvilken disciplin du dyrker kan der forskellige krav til din hjelm, men til helt almindelig ridebrug er det vigtigste at du vælger en hjelm der er VG1 godkendt.

VG1 har den korrekte sikkerhedscertificering, der sikrer dig mod hårde slag og fald. De er fx testet til at kunne holde til et fald fra hesteryg på minimum 1,2 meter.

De fleste ridehjelme på markedet er er i dag VG1 godkendte uanset prisleje, så prisen betyder ikke nødvendigvis det store for dit valg af ride hjelm.


 2. Find det design der passer til dig

Der findes et væld af typer og designs inden for ridehjelme. Alt fra den klassiske fløjlsmodel til hjelme med glimmer og glitter. Det vigtigste er at du finder en hjelm der passer til din stil og disciplin. Er du fx terræn rytter er det ikke en god ide med en fløjlshjelm der er svær at rengøre og holde pæn. Omvendt er der nogle der ikke kan lide skygge på hjelmen, men andre for alt i verden ikke vil undvære den.


3. Prøv, prøv, prøv.

Når du har udset dig 4-5 hjelme på ex. webshops du kan lide i farve, materiale og design så er det ud og prøve. Dit hovedmål skal passe til hjelmen, men som med tøj er mange mærker forskellige i størrelsen. Det er også vigtig at du prøver hjelmen for at sikre dig at den ikke trykker i tinding og pande og dermed giver hovedpine og ex. sikre dig at den giver dig et udsyn du finder behageligt. Hos Ponypiger.dk sælger vi kun godkendte hjelme og står gerne til rådighed hvis du har spørgsmål eller behøver vejledning i valget af den helt rigtige hjelm til dig.


Se et udvalg af vores hjelme her.