Schleich® Andalusisk føl

59,00 kr.
Evt. lev. omk. tillægges

Schleich® Andalusier føl - smuk elegant føl fra den spanske race.

Facts om Andalusier hesten:

Type: Mellemsvær hest 

Oprindelse:  Spanien

Udbredelse: Hele verden

Blod: Varmblod

Egenskaber: Dressur, spring og kørsel

Temperament: Følsom, klog og lærenem

Farve: Grå og bay ses oftest, men også sort, palomino, dun, chestnut, cremello og perlino er tilladte farver

Stang mål: 152-158 cm

Den andalusiske hest, som er slående elegant, kommer fra den iberiske halvø i Spanien og blev først anerkendt som en særskilt race i det 15. århundrede. 

Andalusiske heste blev oprindeligt brugt som kavaleriheste, og i årenes løb blev de populære blandt adelen og fik ry som "Europas kongelige hest". De blev ofte begavet til fremtrædende diplomatiske personer af spanske regeringer, og selv kong Henrik VIII havde en række af disse andalusiske heste i sine kongelige stalde.

Den andalusiske hest har også haft en betydelig indflydelse på andre hesteracer gennem sin historie, herunder frieseren, den amerikanske quater hest og hannoveraneren.

På trods af deres popularitet har andalusiske heste stået over for truslen om udryddelse et antal gange gennem deres historie som følge af tyveri under krigstid; en epidemi; og introduktionen af andre blodlinjer. Det 21. århundrede oplevede dog en bedring i antallet, og i dag er der over 185.000 andalusiske heste på verdensplan.

I Spanien bruges Andalusierne bl.a. til tyrefægtning og som ride- og køreheste. Desuden ses de ofte i cirkus og som paradeheste. Disse heste er oftest brune, sorte eller skimmel. De har en kraftig krop og et bredt, muskuløst brystparti. Manen er tæt og næsten silkeagtig at røre ved. Hovedet er fint med mellemstore ører og store, udtryksfulde øjne
.

Anbefales til børn fra 5-12 år1
+
KØB NU
Vægt: 29 g.
Dimensioner: 7,5 cm × 3,4 cm × 8 cm


Kundeanmeldelser
Bliv den første til at anmelde denne vare